Telefonerne i salg & support lukker fra kl. 14.00, torsdag d. 20. juni.  Send en mail, så vender de tilbage hurtigst muligt.

Artikel: Tastaturtræning med lydstøtte

Formidlingskonsulent Bjarne Isager har skrevet den seneste fagartikel. hvor du bliver introduceret til fordelene ved tastaturtræning med lydstøtte. Lydstøtte er nemlig en effektiv hjælp, der støtter tastaturtræningen og stavning. Klik på knappen i bunden for at læse hele artiklen.

Skrevet af Bjarne Isager, formidlingskonsulent, Vitev MV 

Skab et solidt skrivegrundlag

I 10-Finger-programmet lærer eleverne at bruge alle ti fingre til at producere tekst fra tastaturet, hvor øvelse, læring og leg mødes i et sammenspil, så eleverne bliver hurtigere og mere præcise skribenter. Det er åbenlyst, at eleverne skriver hurtigere med ti fingre end med to eller tre fingre, og selvom det tager tid at lære, så er det af flere årsager en glimrende investering at træne ti-finger-metoden tidligt.

Bedre læring med multisensorisk støtte

Udover at træne eleven til at blive en mere effektiv tekstproducent, så bygger programmet på en multisensorisk understøtning af elevens læse- og skriveudvikling. I de mange træningsopgaver får eleven gennem overindlæring og mange gentagelser, auditiv feedback hver eneste gang, der tastes et bogstav eller skrives et ord. Den gentagne auditive feedback er en effektiv hjælp til at få automatiseret bogstav-lyd-forbindelser på vej mod en sikker, automatisk ordafkodning. I første omgang ved at bogstav-lyden læses op og således understøtter eleven i sin børnestavning, og i anden omgang ved at bogstavlyd, ord og sætning læses op som en støtte i elevens overgang fra børnestavning til bevidst brug af lydfølgeregler.