Support holder sommerferie i ugerne 28, 29 & 30 / Salg holder sommerferie i ugerne 29 & 30- vi ønsker alle en dejlig sommer. Send en mail, så vender de tilbage hurtigst muligt.

Danmarks største bilaktør baner vejen for inklusion og lige vilkår for alle medarbejdere

Semler Gruppen har modtaget deres certifikat som læse- og skrivevenlig arbejdsplads. De er blevet tildelt certifikatet på baggrund af deres igangsatte initiativer og indsatser, hvor de arbejder målrettet med at udbrede IntoWords i hele organisationen og stiller det til rådighed til alle medarbejdere og faktisk hele husstanden.

Semler Gruppen A/S arbejder målrettet for at forbedre mulighederne for de, af deres medarbejdere som har ordblindhed eller andre læse- og skriveudfordringer. Derfor er de netop blevet certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads. 

  "At være en læse- og skrivevenlig arbejdsplads handler ikke kun om at opfylde nogle certificeringskrav, men i lige så høj grad om at skabe et arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere føler sig set, hørt og værdsat. Det handler om at give muligheder for vækst og udvikling til hver enkelt medarbejder, uanset baggrund og evner. Den måde Semler Gruppen har arbejdet på, op til certificeringen, aftvinger respekt, både hos os og hos Ordblindeforeningen Danmark, og vi ser frem til det videre samarbejde," fortæller CEO ved Vitec MV Hans-Erik Schou efter vores besøg ved Semler Gruppen til deres overrækkelse.

Det er et opgør med tabu - og det er et skridt mod den teknologiske fremtid 

Semler Gruppen har mere end 3000 medarbejdere og flere end 40 selskaber, hvorfor arbejdsopgaverne er vidt forskellige på tværs af koncernen, og kommunikationen er skriftlig. Med tanker på det mener EVP for People, Communications & ESG, Maria Kofod Larsen, det er afgørende at stille læse- og skriveteknologi til rådighed.

 "Vi ved, at ordblindhed kan være forbundet med skam for den enkelte og usikkerhed i forhold til at begå sig på lige fod med kollegerne. Det vil vi med dette tiltag gerne gøre op med, så vi i stedet får større arbejdsglæde og produktivitet. Derfor tilbyder vi IntoWords til alle vores medarbejdere og faktisk også til deres familier. Det har vi valgt at prioritere både, fordi det er et faktum, at ordblindhed kan være arveligt og fordi mange af programmets funktioner også kan gøre hverdagen nemmere for enhver, der ikke har skrivning som sin primære opgave. Vi håber, at det samtidig kan være med til at rykke bare en lille smule ved tabuet omkring ordblindhed, så ingen behøver føle, at det er pinligt at have svært ved at læse eller skrive, " siger Maria.   

Tina Bjerrum er uddannelseschef hos Semler Agro, der er landsdækkende maskinforhandler med mere end 300 medarbejdere. Hun ser også et stort behov for læse- og skriveteknologi og hylder ledelsens opbakning.  

"Som tidligere underviser kunne jeg se, at vi havde et behov i organisationen i forhold til at støtte vores ordblinde og tekst-svage kolleger i en række af deres daglige opgaver, fx når de skal oprette og lukke arbejdskort eller arbejde på garantisager. Jeg var derfor meget begejstret over, at der var fuld opbakning fra ledelsen til denne ordblindeindsats. Der har da også været bred enighed og glæde blandt vores medarbejdere over, at vi nu tilbyder IntoWords til alle, og de første er allerede godt i gang med at bruge det," fortæller Tina. 

Om Semler Gruppen

Semler Gruppen er Danmarks største mobilitetsleverandør og er med til at drive udviklingen inden for både persontransport og landbruget. Koncernen varetager import og detailsalg af Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Škoda, Porsche, Lamborghini, Bentley og Ducati i Danmark og har desuden aktiviteter i Sverige, Estland, Letland og Litauen. Udover at være landets største bilaktør er koncernen med Semler Equipment landbrugets foretrukne samarbejdspartner med mærker som John Deere og Väderstad og leverandør af entreprenørmaskiner fra bl.a. Hitachi. Semler Gruppen driver desuden finansiering, udlejning, abonnementsløsninger, opbygning samt rådgivning i kraft af selskaberne Volkswagen Semler Finans Danmark, Enterprise Rent-A-Car, Dribe, RTT, Holo og Connected Cars. Semler Gruppen er en familieejet virksomhed med ca. 3.000 medarbejdere og omsatte i 2023 for 23,9 mia. kr.

Semler Gruppen A/S er blevet certificeret af Vitec MV som læse- og skrivevenlig arbejdsplads på baggrund af deres igangsatte initiativer og indsatser med at udbrede IntoWords på arbejdspladsen og stille læse- og skriveteknologi til rådighed for deres medarbejdere.

Endnu en gang tillykke til Semler Gruppen med certificeringen og indsatsen for at skabe bedre betingelser og lige vilkår for jeres medarbejdere.