Support holder sommerferie i ugerne 28, 29 & 30 / Salg holder sommerferie i ugerne 29 & 30- vi ønsker alle en dejlig sommer. Send en mail, så vender de tilbage hurtigst muligt.

Case: På vej mod lige vilkår – Semler Gruppen bryder tabuer med læse og skriveteknologi til alle

Semler Gruppen er nu Vitec MV-certificeret. HR-Partner Jesper Steen Hansen deler sine tanker om initiativet i vores seneste case.

”Det er principielt alle, der kan have gavn af det her”

Derfor får alle også hjælp. På arbejdspladsen og derhjemme.

En central del af dette initiativ har været at finde rollemodeller og ambassadører inden for virksomheden.

Det er vigtigt at få udbredt kendskabet til, at det principielt er alle, der kan have gavn af det her. Derfor vil jeg gerne finde ambassadører og rollemodeller, som kan være med til at inspirere og hjælpe med at udbrede kendskabet, og vi har heldigvis flere, der har meldt sig,” fortæller Jesper begejstret.

Det kan være på alle niveauer. Jeg har selv mødt f.eks. direktører på højt niveau, som er                 ordblinde og har været åbne omkring det, og det har da helt sikkert været en inspiration for mange. Og det vil lige præcis gøre, at vi får nedbrudt fordomme og får talt åbent om det,” påpeger Jesper.

Når alle bruger det, er der endnu mindre stigma og tabu, fordi IntoWords er nødvendigt for nogle, men godt for alle. IntoWords er et intelligent stykke software med en diskret værktøjslinje, som følger med i alle arbejdsprocesser og på alle enheder, f.eks. mobil og pc. Med funktioner som tale-til-tekst, ordforslag, oplæsning og Grammatik, hjælper IntoWords ikke kun personer med ordblindhed, men alle i deres læse- og skrivearbejde.

IntoWords stilles selvfølgelig til rådighed til dem, som har behov for det, og jeg forsøger også selv at bruge det, f.eks. får jeg god hjælp til kommaer, så det har helt sikkert en afledt effekt. Derudover kan alle jo få gavn af tale-til-tekst, f.eks. til at indtale arbejdssedler eller anden dokumentation, som jo også kan gøres på farten,” erfarer Jesper.  

Læs resten af casen

HR-Partner Jesper Steen Hansen fra Semler Gruppen har været en drivende kraft bag initiativet og deler tankerne og overvejelserne forud for certificeringen i casen.